Stegt papegøje (gryde ret)
Dette er en opskrift jeg selv har lavet !

Navnet på retten stammer fra en reklame som engang var i TV,
”en reklame som vi havde meget sjov ud af her hjemme”.
I det at en kylling er en fugl og er meget farverig, som en papegøje.
Var det helt naturligt at retten fik det navn.
Her hjemme er denne ret en stor succes, de er alle ville med den.
Men den smager også bare super godt.  
Ingredienser :

4-8 personer
1 Kylling
1 stort Løg
1 Porre
¼ Hvidkål
1 Rød pepper frugt
1 Grøn pepper frugt
1 Gul pepper frugt
3-4 gulerødder
1 dåse Hakket tomater
1 spsk Citronsaft
Ca. 3 tsk Paprika
Ca. 3 tsk Karry
2 Laurbærblade
Ca. 1 L Vand
Olie
Salt
Pepper
Mel jævning
Fremgangsmåde :
Parter (skær/klip) kyllingen i 8 stykker.
Skær alle grønsagerne i strimler.
Svitse løg og porre i olie gyldne, i en tyk bundet gryde/stege gryde.
Tag løg og porre op af gryden igen.

Svitse de øvrige grønsager i olie, sammen med salt og pepper.
Tilsæt citronsaften, tag grønsagerne op af gryden igen.

Brun kyllingen på begge sider i olie, sammen med paprika,karry,salt
og pepper.

Laurbærblade og tomaterne tilsættes kyllingen.

Løg og porre ligges tilbage i gryden.

Lad det simmer i 45 min.

Tilsæt de øvrige grønsager og lad det simmer i yderligere 15 min.

Tag kyllingen og nogle af grønsagerne op igen.

Jævn suppen med mel jævning til en god tyk sovs,
kog sovsen godt igennem og smag til.

Put kyllingen og grønsagerne tilbage I gryden med sovsen,
vend det hele roligt sammen.

Serveres med ris til og eventuelt flyt's og årstidens salat.

Skal retten være ekstra god kan der tilsættes
en flaske Cremefine til madlavning eller ¼ fløde til sovsen.
Til Toppen