Fastelavnsboller.
14-16 stk.
Ingredienser :

350 g hvedemel
125 g smør/margarine
50 g gær
1 ½ dl mælk
1 æg
¼ tsk. Salt
1 spsk. Sukker
Fyld :

1 æg
2 spsk. Sukker
1 tsk. Vanillesukker
3 tsk. Mazena
2 ½ dl mælk
1 dl. Smuttede, hakkede mandler

2 spsk. Smeltet smør
2-3 spsk. Sukker
Fremgangsmåde :

Rør mel og smør sammen til en grynet masse.
Lun lidt af mælken og rør gæren ud der i.
Bland det i den grynet masse sammen med resten af mælken.
Pisk æg, salt og sukker sammen og kom det I dejen.
Rør dejen til den er smidig og glat.
Lad den hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.
Til fyldet piskes æg, sukker, vanillesukker sammen og tilsættes mazena.
Mælken varmes til kogepungtet og hældes I blandingen under omrøring.
Det hele hældes tilbage I gryden og varmes til kogepungtet mens der
piskes.
Rør mandlerne I og afkøl cremen.
Ælt dejen let igennem.
Rul den ud og skær den i 14-26 stykker.
Læg 1 spsk. Creme på hvert stykke og fold dejen sammen om fyldet.
Tryk kanterne til og sæt bollerne med sammenføjningen nedad på pladen
med bagepapir.
Efterhæver til dobbelt størrelse.

Pensles med vand.
Bages på næst nederste rille I forvarmet ovn ved 225c i ca. 20 min.

Afkøles lidt på rist, før de pensles med smeltet smør og vendes I sukker.
Man kan også i stedet for smør og sukker, komme glasur og drys på.
Bollerne er fryse egnet uden glasur.
Til Toppen