Pia’s fransbrød.
Ingdrenser:

3-4 brød.

50 g Gær
1 L lunken vand
1 Æg
½ dl Olie
Ca 2 kg Hvedemel
1 kneps Salt
1 kneps Sukker
Evt 2-3 dl Klid
Evt Solsikkekærner eller andre Kærner

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i den lunken vand.
Tilsæt salt, sukker, æg og olien.
Put kild og kærner i hvis det ønskes.
Tilsæt mele til det bliver en lind dej, den må ikke klister.
Tag dejen ud på et melet bord og ælt den godt i gennem.
Drys dejen med lidt mel, og dæk den til med et varmt fugtig viskestykke.
Lad den hæve ca 30 min.
Ælt dejen i gennem.
Del dejen i 3-4 pensioner, og form dem til brød.
Put brøden i smurte brød forme, ris brødet nogle gange på for oven.
Lad brøden hæve til ca dobbelt størlse, under et varmt fugtig viskestykke.
Pendelse dem med vand, æg eller mælk og drys kærner på toppen.

Bages i varmluft ovn ved 180 grader, i ca 30 min.

Tages ud af ovnen og vendes ud af formen, afkøles på rist.

Serveres evt lune med smør.
Min egen hjemme lavet opskrift,
på fransbrød kan også bruges til boller.
Brødet er fryse egnet.
Til Toppen
Hvis du vil lave boller i stedet for fransbrød.

Former du bare dejen til boller, og lader dem efterhæve, til ca dobbelt størlse,
under et tugtig varm viske stykke.
Pendelses med vand, æg eller mælk.

Bages i varmluft ovn ved 180c, i ca 10 min.
Tips :
Hvis man banker ligeså stille på bunden af en gær dej og
den lyder hul er den færdig bagt.