Kartoffel suppe.
Ingredienser:

2 skiver skinke
2 hele løg
3 kartofler
1 kop mælk
Lidt vand eller tynd suppe
Lidt smør
Kartoffel mel
Salt
Hvid pepper
Fremgangsmåde:

Skær skinken I små stykker, hak løgne
Svitse skinken og løgene I en gryde, hæld vand eller suppen ved,
Koges I en time, derefter sies det.
Kom smørret I gryden, svitse de skrællet Skive skåret kartofler der I,
Hæld noget af den siet suppe over kartoflerne, og lad dem koge møre.
Derefter stødes kartoflerne og suppen I gennem et dørslag eller sigte,
(en blender kan også bruges).
Hæl det hele I gryden igen sammen med lidt af mælken.
En lille smule kartoffel mel udrøres I rasten af mælken,
Som kommes I gryden når suppen koger, så suppen kan blive
passende jævn.
Smages til med salt og pepper

Server suppen varm evt sammen med rugbrød til.

Tips:

Har man suppegrøndt, eller en suppe kvist,
giver det en god smag at koge det sammen med skinken.

I sted for kartoffel mel, kan man komme lidt sagogryn I,
men så skal det koge sammen en halv time.
Til Toppen